vipadel

Padel tennis blev opfundet i 1969 af Enrique Corcuera i Acapulco City, Mexico. Den første bane var ca. 25 meter lang og havde mure rundt om. Med døre i begge sider. Et net i midten. Og der blev spillet med bat, der var kortere end tennisketchere og uden strenge.

I 1974 besøgte Alfonso de Hohenlohe, en spansk prins/forretningsmand, sin ven Enrique Corcuera i Acapulco. Spanieren var så begejstret for spillet, at han byggede sine egne padelbaner i hans private klub i Marbella på Costa del Sol.

Året efter havde Alfonso de Hohenlohe besøg af sin gode ven, den argentinske millionær Julio Menditengui. Han blev også optaget af spillet og tog det med hjem til Argentina. Inden for nogle år blev padel en af de mest populære sportsgrene i Argentina. Allerede i 1990 spillede mere end 2 millioner argentinere padel, og landet havde 10.000 padel-baner.

I Spanien er sporten efter sigende den næststørste idrætsgren målt på antallet af udøvere. Kun overgået af fodbold. I dag spiller mere end 5 millioner spanierne padel, mens 1,3 millioner spiller tennis.

Den første professionelle padelturnering startede i 2005 under navnet Padel Pro Tour (PPT), og i 2012 blev World Padel Tour (WPT) startet, hvilket i dag er den største professionelle konkurrence i denne sport. I 2018 blev World Padel Tour afholdt i Båstad i Sverige. Danmark har også i 2018 fået et landshold, der dog ikke deltog ved WPT i Båstad